Ambalaje din carton ondulat

Ambalaje din carton ondulat

ambalaje carton ondulatPeste 50% din marfurile produse pe plan mondial sunt ambalate si depozitate, transportate sau comercializate cu ajutorul cutiilor din carton ondulat. Multitudinea de tipuri de carton ondulat (fie ca este Kraft- sau Testliner sau o combinatie intre ele), garanteaza ambalajul potrivit pentru orice scop de utilizare. De aceea acest tip de carton este foarte indicat pentru firmele cu varietate mare de produse si loturi mici.

In ceea ce priveste ambalajele, calitatea cutiilor este determinata de calitatea cartonului ondulat folosit ca materie prima si utilajul pe care se prelucreaza.

In functie de calitatea hartiei se pot realiza mai multe tipuri de cutii din carton ondulat: cutii clasice imprimate in trei culori, dimensiuni medii si decupaje simple (gauri, manere), cutii cu autoformare, imprimate in doua culori, cutii stantate, lipite intr-un singur punct (pe o clapa), cu lipire manuala, cutii caserate.
Cutiile caserate si cele stantate cu autoformare sau lipire sunt de calitate buna, in timp ce cutiile clasice sunt de calitate medie.

Cele mai importante avantaje pe care ambalajele din carton ondulat le ofera sunt:

  • Confera protectie produselor prin capacitatea ridicata de a prelua solicitarile mecanice de catre structura cartonului ondulat.
  • Sunt mai usoare de circa 3 ori decat cele din lemn, fiind posibila cresterea greutatii nete a marfurilor transportate si scaderea cheltuielilor de transport.
  • Pretul de productie este mult inferior altor categorii de ambalaje. Aceste ambalaje se depoziteaza si transporta in stare pliata, oferind beneficiarilor o economie semnificativa de spatiu.
  • Faciliteaza vanzarea marfurilor prin faptul ca pe cutii pot fi tiparite informatii detaliate privind continutul produsului dar si alte elemente de reclama; din ce in ce mai frecvent ambalajele din carton ondulat insotesc produsele de la momentul ambalarii pina in momentul vanzarii, fiind utilizate si ca suport pentru prezentarea marfurilor pe raft (display-uri).
  • Durata redusa de proiectare si fabricare a ambalajelor din carton ondulat, prin utilizarea proiectarii asistata de calculator si a unor masini cu un grad mare de automatizare si productivitate ridicata conduc la comprimarea in timp a diferitelor faze de executie.
  • Recuperarea integrala a ambalajelor folosite si utilizarea lor la fabricarea hartiei din care sunt fabricate alte ambalaje din carton ondulat confera acestui tip de ambalaj calitatea de a fi 100% ecologic.